Sök
Stäng denna sökruta.

Projekt - Pantbanken - Flexibelt rullarkiv förenklar Pantbankens förvaring

Lundqvist Inredningar 2018-02-26-3901

Förra året fick Lundqvist Inredningar förtroendet att leverera ett rullarkiv till nya Pantbanken Sverige i Farsta. Utmaningen var att få till en inredning som rymmer många objekt på en liten yta. Det löstes med hjälp av rullarkivet Lundia Trä, drömmen för de som har mycket att förvara.

– Det svåra med att starta upp ett nytt kontor från scratch är att man aldrig vet hur fort butiken kommer att expandera, säger Staffan Berg, kontorschef på Pantbanken i Farsta.

För Pantbanken Sverige är det viktigt att ha ett lager som de känner att de kan växa i, och i framtiden slippa tänka på nya omkostnader och lösningar för att bygga ut. Med hjälp av det nya rullagret från Lundqvist Inredningar har de lätt att förvara både stora och små föremål och uppskattar särskilt att hyllorna är anpassade efter just deras behov.

– Vi har fått en snygg produkt som underlättar vardagen för oss på Pantbanken i Farsta, säger Staffan Berg.

Lundqvist Inredningar 2018 02 26 3892
Lundqvist Inredningar 2018 02 26 3854

Lundqvist Inredningar har levererat lösningar till Pantbankens kontorskoncept tidigare, både på Södermalm och i Solna. Det är inredaren Fredrik Thorsson som står bakom designen i de tre butikerna. Han arbetar med både offentliga och privata miljöer och har jobbat med Pantbanken Sverige i många år, både i Sverige och i Finland. Fredrik Thorsson har valt att använda Lundqvist Inredningar för att de har en flexibel lagerprodukt och erbjuder många olika lösningar beroende på förutsättningarna för lokalens yta.

– Lundqvist gör allt från utkast och ritning till leverans och montering. Det är skönt för mig som inredare att ha en leverantör som har den fullservicen, säger Fredrik Thorsson.

Hans största utmaningar ligger oftast i att nyttja lagerutrymmen på bästa sätt och samtidigt skapa en så bra arbetsmiljö som möjligt för de som jobbar där. I det här fallet handlade det också om att arkivet måste stå säkert och vara användarvänligt.

– Samarbetet med Lundqvist har alltid varit bra. Jag vet att jag kan lägga ut jobb och de levererar hela vägen. Det är tryggt att ha dem som leverantör, avslutar Fredrik Thorsson.

Om Pantbanken

Pantbanken Sverige är Sveriges största pantbanksföretag. Pantbanken har funnits sedan 1866 och har i dagsläget 21 kontor i Sverige.