Sök
Stäng denna sökruta.

Vanligt ställda frågor

Här besvarar vi de vanligaste frågorna om oss och våra produkter.
Kontakta oss gärna om du har övriga frågor.

Generell FAQ

Vårt standardsortiment levereras inom cirka 4–6 veckor. Vid högt tryck och kring semestertider kan detta förlängas något.

Ja, utöver detta ingår avemballering av möblerna, placering, bortforsling av emballage, justering av gångjärn, ställfötter etc. av vår montör.

Ja, vi har egna montörer med många års erfarenhet och kunskap om våra produkter.

Vi har en prislista som uppdateras årligen. Prislistan visar bruttopriser exklusive moms, frakt och eventuellt montage. Kontakta oss så skickar vi den till dig.

Ja, vi säljer via ett nätverk av möbelföretag för offentlig miljö.
Vår populära bokhylla Klassika säljer vi till privatkunder i huvudsak genom utvalda möbelhandlare.

Kontakta din lokala leverantör för att lägga din beställning, eller kontakta våra säljare för en direktbeställning.

Både Lundia Trä och Lundia Stål har fått godkänt av Byggvarubedömningen och vår serie A4+ finns med i Sunda Hus. I övrigt är våra produkter testade och uppfyller de krav som finns för Möbelfakta.

Garantitiden är två år och löper från det att produkten levererats från säljaren.

Du hittar våra försäljningsvillkor här

Vi har en samlad sida med information och tips att tänka på när du ska placera och välja ut din källsortering. Där kan du även ladda ner våra sorteringsguider för att underlätta återvinnandet! Du hittar vår sida med tips här. 

Vår standardkulör är vit, men vi lackar även i valfri kulör. Våra träprodukter våtlackeras och våra plåtprodukter pulverlackeras. Vi erbjuder även olika typer av fanér och laminat. Standardfanér är björk, ek och vitpigmenterad ask, standardlaminat är vit. Vi arbetar tätt med olika leverantörer och tar även in andra material efter önskemål.

Majoriteten av våra produkter tillverkas i vår anläggning i småländska Rydaholm. Det är även vår största fabrik med en egen säljorganisation.

Lundia Trä tillverkas i Gnesta, söder om Stockholm. Originalverkstaden från Harald Lundqvists tid där trähantverket är i fokus.

Vi har egna visningar/showroom där vi visar upp en majoritet av våra produkter, vi finns även representerade hos flera av våra återförsäljare. Utöver detta har vi referensprojekt runt om i hela landet. Kontakta oss gärna så hänvisar vi till närmaste projekt eller återförsäljare.

Har möbeln lådor ska den alltid förankras. Detta gäller ej för standardprodukter inom Waste-sortimentet. De är byggda för att inte tippa. Vid specialutförande kan det dock behövas. Vi rekommenderar inte att öppna alla lådor samtidigt då tipprisk kan förekomma.

Ja, vi erbjuder många olika material och tillbehör än vårt standardsortiment. Vi har ett brett samarbete med flera olika underleverantörer som erbjuder en mängd material och tillbehör som beslag, lås m.m.

Ja, vi har mångårig kunskap om specialsnickeri och anpassar gärna våra produkter och hittar den bästa lösningen för ditt projekt. Kontakta oss för att diskutera möjligheterna.

Vi har ett visst lager med Lundia Trä, Hölö-arkiv, samt produkter från våra utställningar. Kontakta oss gärna för att få veta vad vi har inne just nu.

Lundqvist Group bildades år 2005 och är vår koncern som innehåller 3 olika bolag. Lundqvist Inredningar, vår norska försäljningsavdelning Lundqvist Innredninger A/S Norge och Iab inredningar AB.
Iab inredningar ingår sedan år 2009 i Lundqvist Group och är en av Sveriges ledande leverantörer av inredning till offentlig miljö.

Privatpersoner

Direktbeställning hos oss görs via mail eller telefon. Observera att vi inte tillämpar öppet köp eller bytesrätt då samtliga produkter tillverkas efter kundorder. Minst 50% av det totala beloppet måste betalas innan vi startar tillverkning, produktionstid är ca 6–8 veckor (hela arbetsveckor). Resterande belopp betalas efter att du fått fullgod leverans från oss. Observera att moms tillkommer.

Vid beställning hos våra återförsäljare gäller deras allmänna villkor, vilket ofta innebär öppet köp och bytesrätt.

Vi har vissa delar tillgängliga för komplettering, främst hyllbärare. Måtten som finns inne är 178 mm, 192 mm och 320 mm (för underskåp). Lägsta faktureringsvärde är 250 kr inklusive moms. Kontakta oss på info@lundqvistinredningar.se för prisuppgifter.

Klassikas mått och hopsättning ändrades år 2006 och vi kan därför inte komplettera hyllor köpta innan dess.

Vi har vissa delar tillgängliga för komplettering, främst hyllsprint i två olika sorter. Den ena är 2 cm och används vid fylld yttergavel. Den andra sprinten är 3 cm och används till öppen gavel och till fylld mellangavel. Lägsta faktureringsvärde 250 kr inklusive moms. Kontakta oss på info@lundqvistinredningar.se för prisuppgifter.

Vi har utställningar/showrooms i Stockholm och Göteborg där vi visar upp utvalda delar av vårt sortiment. Vi har tyvärr ingen direktförsäljning på i våra showrooms, beställningar tas därför emot via mail eller telefon. Betalning görs endast via fakturering.