Sök
Stäng denna sökruta.

Vad vi gör

Lundqvist Inredningar formger och producerar effektiva och flexibla förvaringslösningar av hög kvalitet till arkiv, lager, kontor, butiker och privatbostäder.

Lundqvist är ett privatägt företag med försäljningskontor i Stockholm, Göteborg, och Malmö. Vi har två fabriker, i Gnesta och Rydaholm, olika uttryck men med lika bra funktion och kvalitet. Idag tillverkas produktserierna A4+ , Klassika och Waste i vår fabrik i Rydaholm, Småland. Produktionen av Lundia trä ligger i Gnesta.

Tack vare egna fabriker och ett brett samarbete med underleverantörer har vi stor förmåga att göra kundanpassade lösningar – specialanpassningar är vår standard!

Stabilitet

Lundqvist Inredningar har funnits och verkat i möbelindustrin sedan 30-talet. Vi står för stabilitet och kvalitet och våra produkter är kända för att hålla över generationer.

Engagemang

Vi är ett mindre företag som ofta arbetar med speciallösningar. Produktionen sker inom Sverige och vårt arbetssätt innebär tät kontakt med kunder och produktion.

Innovation

Vi är flexibla och utvecklar ständigt våra produkter. Produktutvecklingen sker främst inom företaget där fokus ligger på möbler som är utformade efter kundens behov.

Vårt hållbarhetsarbete

Genom vårt arbete vill vi bidra till en mer hållbar miljö och möbelbransch. Detta genomsyrar våra materialval, tillverkningssätt och transporter.
Se nedan hur vi arbetar för en mer hållbar produktion!

 • Produktionen sker i Sverige där vi följer rådande lagstiftning både ur
  arbets- och miljösynpunkt.
 • Vår produktion inom Sveriges gränser minskar även på distanssträckor och utsläpp.
 • Vi tillverkar våra produkter efter order och skapar inga onödiga lager.
 • Spill från produktionen används för att värma upp våra lokaler.
 • Vi arbetar främst med lokala leverantörer.
 • Majoriteten av våra möbler är testade av Byggvarubedömningen och Sundahus, med fokus på giftfria och säkra material.

h

Miljöbedömningar

Majoriteten av våra möbler är testade av Byggvarubedömningen och Sundahus.

Hur vi arbetar

För hela projektet

Vi erbjuder kompletta inredningslösningar för kontor, företag och offentlig verksamhet. Vi erbjuder personlig förvaring, källsortering och arkiv, anpassat för just ditt projekt.  

Experthjälp

Behöver du rekommendationer eller någon att diskutera projektet med vägleder vi dig, från början till slut.

Specialanpassningar

En av våra främsta styrkor är att vi gärna arbetar med speciallösningar. Färg, form och funktion kan varieras och våra säljare guidar dig rätt.

Godkända produkter

Majoriteten av våra produkter är godkända av Byggvarubedömningen och Sundahus. Vilket innebär att våra material och tillverkningsmetoder håller hög standard och livslängd.

Försäljning

Vi säljer via ett nätverk av möbelföretag för offentlig miljö. Dessutom har vi, under många, år haft avtal med stat, kommun och regioner. Vår populära bokhylla Klassika, säljer vi till privatkunder i huvudsak genom utvalda möbelhandlare.

Kontakta din lokala leverantör för att lägga din beställning, eller hör av dig till oss för en direktbeställning!

Lundqvist Group

I vår koncern ingår vår norska försäljningsavdelning Lundqvist Innredninger A/S Norge och Iab inredningar AB. 

Iab inredningar ingår sedan år 2009 i Lundqvist Group och är en av Sveriges ledande leverantörer av inredning till offentlig miljö.

Med en omfattande erfarenhet med både bredd och djup har Iab under lång tid samlat på sig kunskaper och expertis bl.a. inom områdena: vård- och omsorgsinredning, inredning i utbildningsmiljö samt inredningslösningar för särskilt anpassade boenden.

www.iabab.se

h

Vår historia

 • Det började med en bokhylla

  1939 såg Lundqvist Inredningar dagens ljus, resan började med den innovativa snickaren Harald Lundqvist. Visionen var att skapa enkla och funktionella förvaringslösningar både för hem och företag.

 • 1940

  Under 40-talet konstrueras bokhylleserien Klassika – den första serietillverkade bokhyllan för privatpersoner och kontor. Klassika finns än idag kvar i sortimentet och är lika uppskattad idag som då.

 • 1948

  Nio år efter starten får företaget patent på Lundiahyllan, Lundia Trä. Konstruktionen bygger på vinkeljärn i hyllplanens ändar och den funktionella självspänningsprincipen.

  Succén är omedelbar!

 • 1952

  1952 etableras snickeriet i Gnesta för tillverkning av Lundiahyllan. Fabriken finns kvar i vår ägo för tillverkning av produktserien Lundia Trä.

 • 1989

  Lundqvist Inredningar expanderar utanför Sveriges gränser och öppnar kontor i Norge.

 • 2003

  Var året då Lundqvists verksamhet förvärvades av våra nuvarande ägare, Christian Gustafsson och Henrik Due. Tillsammans byggde de upp Lundqvists organisation på nytt och idag är företaget innovativare än någonsin!

   

 • 2005

  Detta år var en stor milstolpe då Rosendals möbler i småländska Rydaholm förvärvades.

  Fabriken heter idag Iab Inredningar och förutom att de producerar de flesta av våra egna produktserier, har Iab även en egen säljorganisation som säljer och producerar fast inredning inom skola, vård och omsorg.

  Detta år skapades även Lundqvist Group, vår koncern med 3 olika bolag. Lundqvist Inredningar, vår norska säljavdelning Lundqvist Innredninger A/S Norge samt Iab AB.

 • 2008

  Källsortering hade blivit en viktig fråga under 2000-talet. Då startade vårt samarbete med produktdesignern Tim Alpen. Tillsammans introducerades det senaste inom återvinningsförvaring – Waste. Serien finns ännu och genomgår ständig utveckling. Vår ambition är att ha en genomtänkt källsorteringslösning för alla tänkbara miljöer.

 • 2020

  Var året då Flex lanserades, ett modulsystem designat för dagens och framtidens sätt att förvara, arbeta och umgås.

  Med sin flexibilitet och många kombinationer har det varit en av våra stora succéer under 2020!

 • Idag

  Lundqvist Inredningar fortsätter producera möbler av hög kvalitét och Haralds arv lever vidare med samma grundvision. Enkla och funktionella förvaringslösningar som passar lika bra på kontoret som i hemmet.
  “Mycket har hänt med Lundqvist sen starten men grunden har alltid varit densamma. Kvalitet och tradition!”
  - Christian Gustafsson, VD Lundqvist Inredningar

Över 80 års historia i broschyrform

Läs mer om våra produktserier och tankarna bakom deras funktion!