Vad vi gör

Lundqvist Inredningar formger och producerar effektiva och flexibla förvaringslösningar av hög kvalitet till arkiv, lager, kontor, butiker och privatbostäder.

Lundqvist är ett privatägt företag med försäljningskontor i Stockholm, Göteborg, och Malmö. Vi har två fabriker, i Gnesta och Rydaholm, olika uttryck men med lika bra funktion och kvalitet. Idag tillverkas produktserierna A4+ , Klassika och Waste i vår fabrik i Rydaholm, Småland. Produktionen av Lundia trä ligger i Gnesta.

Tack vare egna fabriker och ett brett samarbete med underleverantörer har vi stor förmåga att göra kundanpassade lösningar – specialanpassningar är vår standard!

Samarbeten

Sedan flera år tillbaka är vi stolta ramavtalsleverantörer till Kammarkollegiet och SKL Kommentus.

Vi samarbetar med samtliga etablerade möbelåterförsäljare i Norden, kontakta din lokala leverantör för att lägga din beställning, eller prata med din närmaste Lundqvistare för en direktbeställning!

Iab inredningar AB

Iab inredningar ingår sedan år 2009 i Lundqvist Group. Iab är en av Sveriges ledande leverantörer av inredning till offentlig miljö.

Med en omfattande erfarenhet med både bredd och djup har Iab under lång tid samlat på sig kunskaper och expertis bl.a. inom områdena: laboratorieinredning, vård- och omsorgsinredning, inredning i utbildningsmiljö samt inredningslösningar för särskilt anpassade boenden.

Historia

Lundqvist Snickeri startas 1939 av den innovativa snickaren, Harald Lundqvist. Nio år efter starten får företaget patent på Lundiahyllan, Lundia Trä. Konstruktionen bygger på vinkeljärn i hyllplanens ändar och den s.k. självspänningsprincipen. Succén är omedelbar. Lundia Trä är än idag stommen i verksamheten även om det tillkommit många andra produkter och tillbehör med åren. Redan på 40-talet konstrueras bokhylleserien Klassika – den första serietillverkade bokhyllan för hem och kontor.

Lundqvists första snickeri låg vid Brunkebergstorg i Stockholm som på den tiden var plats för många verksamheter inom hantverk. Snickeriet fanns kvar fram till början av 60-talet då det fick bli offer grävskoporna i omdanien av Klarakvarteren.

Snickeriet i Gnesta etableras för tillverkning av Lundia Trä 1952. Fabriken finns kvar i vår ägo för tillverkning av produktserien Lundia Trä. Maskinparken är modern och produktionen löper i två helautomatiska produktionslinor.

Den snabba expansionen på 50-talet hindrar inte Lundqvist från att fortsätta vara innovativa. Tätpackning, hyllor på räls, introduceras 1959.

Under 80-talet påbörjas även tillverkningen av Lundia Stål som ett komplement till Lundia Trä. A4+ , ett förvaringssystem som bygger på standardformatet A4 och skräddarsytt för kontor, introduceras 1998. Även detta är en stor nyhet och än en gång hävdar sig Lundqvist som en förnyare av sättet att konstruera hyllor.

Provning i Gnesta, ett hyllplan håller 14 man.

2003 Lundqvists verksamhet förvärvades av våra nuvarande ägare, Christian Gustafsson och Henrik Due.

2005 Lundqvist förvärvar planmöbeltillverkaren Rosendals Möbler som sedan lång tid tillbaka varit underleverantör för förvaringssystemet A4+

2008 tog Lundqvist steget in i Källsorteringens värld på riktigt genom att lansera produktsortimentet Waste som består av flera olika modeller med återvinningsmoduler.

Mycket har hänt med Lundqvist sen starten men grunden har alltid varit densamma. Kvalitet och tradition!