Sök
Stäng denna sökruta.

Projekt - OBOS - Praktisk förvaring och mötesplats med Flex

Förvaring, Flex, Lundqvist Inredningar

Under 2022 hade OBOS suttit i sina kontorslokaler i 3 år och började växa ur dem. De behövde hjälp att skapa ett aktivitetsbaserat kontor anpassat för deras nya arbetssätt. Via MER Arkitekter fick vi på Lundqvist Inredningar i uppdrag att skapa personlig förvaring och en naturlig mötesplats till OBOS kontor i Solna.

Under pandemin insåg OBOS att hybridarbete skulle passa verksamheten bättre än fasta platser i ett öppet kontorslandskap.
Det efterfrågades därför en aktivitetsbaserad arbetsplats med personlig förvaring som även gick att låsa. Resultatet blev 3 uppsättningar
Flex-skåp med RFID-lås och ett Flex projektbord.

De flesta möblerna i OBOS verksamhet var nyinköpta och istället för att slänga och börja på nytt så kompletterades den nuvarande inredningen med extra förvaring, sittdelar och smarta tillbehör.

obos-flex
obos-flex

Miljön var ganska nedtonad med en grå bas där mycket var i liknande kulör och form. MER Arkitekter saknade den dynamiska känslan och ritade därför in möbler som vågade sticka ut med starka färger och trämaterial.

Den blå kulören, som även är OBOS signaturfärg, fick väcka liv i den grå basen och ge ett spännande, men även ordnat intryck. Den matchande sittpuffen ger en naturlig sittplats för att byta skor eller bara ta en paus, en smidig skoförvaring lades till under skåpen för extra utrymme.

Projektbordet i ekfanér bryter av mot den starka kulören och smarta tillbehör som laddningsstationer adderades för att skapa en naturlig mötes- och arbetsplats för personalen.

obos-flex

Om OBOS

OBOS är en av Sveriges största bostadsutvecklare och ägs av sina drygt 500 000 medlemmar i Norge och Sverige. OBOS erbjuder bostäder för alla livets faser i form av villor, kedjehus och flerbostadshus, i städer och på landsbygden.