Sök
Stäng denna sökruta.

Art Lab

Föregående bild
Nästa bild

Fakta

Plats
Gnesta

Område 
Förvaring

Produkter
Lundia Trä stationär hylla

Färdigställt
2022

Under 2022 fick vi uppdraget att leverera praktisk förvaring till konstateljén Art Lab i Gnesta.
Ett par Lundiahyllor i trä fick pryda ateljén. 

– Vi behövde översikt med bra arbetsmöjligheter och tyckte att Lundia verkade som ett robust hyllsystem. Samtidigt lockades vi av att hyllan producerades lokalt, berättar Caroline Malmström, konstnärlig ledare på Art Lab.

Art Lab ville utveckla sin risografstudio, där konstnärer får möjligheten att arbeta fritt med en miljövänlig och energieffektiv typ av tryckpress. För detta behövdes ett hyllsystem för både arbete med och förvaring av papper i olika storlekar och kvalitet, färgpatroner, skärmattor och liknande utrustning.

– Bemötandet var superproffsigt och vi fick all hjälp vi behövde med att ta fram ett bra system som passade i det tilltänkta rummet. Nu har var sak sin plats i en långsiktig lösning. Det är ett hållbart system som bara kommer att bli finare med åren, och möjliggör nya spännande konstnärliga arbeten, avslutar Caroline Malmström.

Om Art Lab

Art Lab Gnesta är ett självorganiserat initiativ grundat 2010 vars konstnärliga ledarskap består av Signe Johannessen, Caroline Malmström och Erik Rören och drivs av Föreningen Art Lab Gnesta. Deras hemvist är det gamla bryggeriet i Gnesta, där de arbetar i ateljéer, en risografstudio, ett stort växthus, en ödetomt, verkstäder och utställningsrum.