Sök
Stäng denna sökruta.

Vad vi gör

Lundqvist Inredningar formger och producerar effektiva och flexibla förvaringslösningar av hög kvalitet till arkiv, lager, kontor, butiker och privatbostäder.

Lundqvist är ett privatägt företag med försäljningskontor i Stockholm, Göteborg, och Malmö. Vi har två fabriker, i Gnesta och Rydaholm, olika uttryck men med lika bra funktion och kvalitet. Idag tillverkas produktserierna A4+ , Klassika och Waste i vår fabrik i Rydaholm, Småland. Produktionen av Lundia trä ligger i Gnesta.

Tack vare egna fabriker och ett brett samarbete med underleverantörer har vi stor förmåga att göra kundanpassade lösningar – specialanpassningar är vår standard!

Stabilitet

Lundqvist Inredningar har funnits och verkat i möbelindustrin sedan 30-talet. Vi står för stabilitet och kvalitet och våra produkter är kända för att hålla över generationer.

Engagemang

Vi är ett mindre företag som ofta arbetar med speciallösningar. Produktionen sker inom Sverige och vårt arbetssätt innebär tät kontakt med kunder och produktion.

Innovation

Vi är flexibla och utvecklar ständigt våra produkter. Produktutvecklingen sker främst inom företaget där fokus ligger på möbler som är utformade efter kundens behov.

 • Vår historia

  1939 såg Lundqvist Inredningar dagens ljus, resan började med den innovativa snickaren Harald Lundqvist. Visionen var att skapa enkla och funktionella förvaringslösningar både för hem och företag.

 • 1940

  Under 40-talet konstrueras bokhylleserien Klassika – den första serietillverkade bokhyllan för privatpersoner och kontor. Klassika finns än idag kvar i sortimentet och är lika uppskattad idag som då.

 • 1948

  Nio år efter starten får företaget patent på Lundiahyllan, Lundia Trä. Konstruktionen bygger på vinkeljärn i hyllplanens ändar och den funktionella självspänningsprincipen.

  Succén är omedelbar!

 • 1952

  1952 etableras snickeriet i Gnesta för tillverkning av Lundiahyllan. Fabriken finns kvar i vår ägo för tillverkning av produktserien Lundia Trä.

 • 1989

  Lundqvist Inredningar expanderar utanför Sveriges gränser och öppnar kontor i Norge.

 • 2003

  Var året då Lundqvists verksamhet förvärvades av våra nuvarande ägare, Christian Gustafsson och Henrik Due. Tillsammans byggde de upp Lundqvists organisation på nytt och idag är företaget innovativare än någonsin!

   

 • 2005

  Detta år var en stor milstolpe då Rosendals möbler i småländska Rydaholm förvärvades.

  Fabriken heter idag Iab Inredningar och förutom att de producerar de flesta av våra egna produktserier, har Iab även en egen säljorganisation som säljer och producerar

  fast inredning inom skola, vård och omsorg.

 • 2008

  Källsortering hade blivit en viktig fråga under 2000-talet. Då startade vårt samarbete med produktdesignern Tim Alpen. Tillsammans introducerades det senaste inom återvinningsförvaring – Waste. Serien finns ännu och genomgår ständig utveckling. Vår ambition är att ha en genomtänkt källsorteringslösning för alla tänkbara miljöer.

 • 2020

  Var året då Flex lanserades, ett modulsystem designat för dagens och framtidens sätt att förvara, arbeta och umgås.

  Med sin flexibilitet och många kombinationer har det varit en av våra stora succéer under 2020!

Idag

Lundqvist Inredningar fortsätter producera möbler av hög kvalitét och Haralds arv lever vidare med samma grundvision. Enkla och funktionella förvaringslösningar som passar lika bra på kontoret som i hemmet.
“Mycket har hänt med Lundqvist sen starten men grunden har alltid varit densamma. Kvalitet och tradition!” - Christian Gustafsson, VD Lundqvist Inredningar

Iab Inredningar AB - En del av Lundqvist Group

Iab inredningar ingår sedan år 2009 i Lundqvist Group. Iab är en av Sveriges ledande leverantörer av inredning till offentlig miljö.

Med en omfattande erfarenhet med både bredd och djup har Iab under lång tid samlat på sig kunskaper och expertis bl.a. inom områdena: laboratorieinredning, vård- och omsorgsinredning, inredning i utbildningsmiljö samt inredningslösningar för särskilt anpassade boenden.

https://www.iabab.se/

Försäljning

Lundqvist Inredningar säljer via ett nätverk av möbelföretag för offentlig miljö. Dessutom har vi, under många, år haft avtal med stat, kommun och regioner.

Vår populära bokhylla Klassika, säljer vi till privatkunder i huvudsak genom utvalda möbelhandlare.

Kontakta din lokala leverantör för att lägga din beställning, eller prata med din närmaste Lundqvistare för en direktbeställning!