Sök
Stäng denna sökruta.

Formgivarna bakom Waste

Lockande design uppmuntrar företag att källsortera mer

Alpen Office är det lilla designföretaget som i samarbete med Lundqvist Inredningar tagit fram källsorteringsserien Waste.

Alpen Office är baserade i södra Stockholm och Åland och består av designtrion Tim Alpen, Josefine Alpen och Josef Marnell. De jobbar inom möbel- och produktdesign samt grafisk formgivning inom olika produktområden, material och tekniker. Sedan 2008 har de formgivit Waste-serien med oss på Lundqvist Inredningar, grunden bygger på att uppmuntra företag att källsortera med hjälp av lättillgängligare och snyggare återvinningsmöbler.

GBG LIAB 44

Under tidigt 2000-tal såg vi en ökad medvetenhet kring återvinning.
Vi ville uppmuntra företag att källsortera och det är enklare när möblerna får stå synligt, då krävs något snyggare än en enkel soptunna. Samtidigt behöver möblerna vara praktiska och inte ta upp onödigt med plats, därför skapades Waste, med alla utrymmen i åtanke.

– Att få arbeta med skandinaviska material som trä och plåt känns helt rätt och utifrån detta skapas något nytt och spännande, berättar kollegorna på Alpen Office.

AO HQ 4 LIAB

Prototyp av vår senaste produkt, Drop, i studion

Grunden bygger på funktionalitet och kraven på materialen är höga men nödvändiga för att uppnå ett lyckat resultat.

– Tack vare att Lundqvist Inredningar har en egen produktion har vi haft ett nära samarbete och utvecklat det främsta inom återvinning. Det finns en kreativ frihet och processen går snabbt från idé till färdig produkt, vilket bidrar till ett roligt och gynnsamt resultat, säger Tim Alpen.

Avslutningsvis berättar Tim att som formgivare kan man alltid ifrågasätta det man gör, men med Waste-serien har vi kunnat skapa produkter som för med sig något gott, att underlätta och inspirera folk att källsortera!

Dela inlägg

Fler inlägg